Ervaringen van een nieuw lid PDF Afdrukken E-mailadres

Ik ben sinds mei 2016 zanger bij het LMK/st Joseph. Aanvankelijk was ik huiverig om lid te worden want mannenkoren hebben een oubollig en stoffig imago. Welnu, ik kan je verzekeren dat dit bij het LMK zeker niet het geval is. Het LMK heeft een jonge dirigent en het repertoire is bijdetijds. Het feit dat ik geen noten kan lezen was een reden te meer om te twijfelen over mijn lidmaatschap. Snel bleek dat dit geen enkele belemmering hoeft te zijn. Door de aanwijzingen van de medezangers had ik het zingen van bladmuziek binnen 4 repetities onder knie. Wat het lid worden van het LMK voor mij gemakkelijk maakte is het feit dat het LMK géén kerkkoor (meer) is. Het koor verzorgt uitsluitend op uitnodiging eucharistievieringen. Voor mij is het een eer als ik met het koor een afscheidsceremonie of begrafenis zing. Er staan zo’n 20 kerkliederen op ons repertoire. De andere ongeveer 50 liederen zijn eigentijds en modern. Er zijn volksliederen‚ stukken uit opera/operette en moderne musicals. Op dit moment studeren wij stukken in voor het concert "Rock Anthem" in het Parkstad Limburg Theater op 20 januari 2018 met o.a. A Hard Days Night (Beatles)‚ The Longest Time (Billy Joel) en Anthem (uit Chess).

Ik zou het leuk vinden als je onze openbare repetitie bezoekt; misschien dat dit jou(als je man bent tenminste)over de drempel helpt om ook zanger van het LMK te worden.

Tot dan!