Landgraafs Mannenkoor St. Joseph presenteert zich in zijn nieuwe zomerse outfit

(Door Fred Vondenhoff)

Tijdens een onlangs gehouden zomerconcert in het Wijkzorgcentrum Heereveld te Waubach presenteerden de mannen van het Landgraafs Mannenkoor zich in hun nieuwe zomerkleding. De strakke outfit bestaat uit een modern gesneden beige five pocket broek en een donkerblauw overhemd. Deze kleding gaat het koor dragen bij de ietwat luchtigere concerten die het in de toekomst gaat verzorgen. En zoals gezegd, de bewoners en andere toehoorders in het zorgcentrum hadden de première. De traditionele smoking blijft uiteraard ook gehandhaafd. De aanschafkosten van de nieuwe kleding, zeker voor een bijna 70-koppig mannenkoor, lagen niet aan de lage kant. Het koor is dan ook zeer verheugd over de meer dan proportionele bijdrage die we mochten ontvangen van de Vrienden van het LMK. Daarnaast maakte een gulle donatie van de heer van der Valk van kasteel Terworm en het gegeven dat de leverancier van de kleding zich ook niet onbetuigd liet, het mogelijk de behoorlijke kosten op te vangen.

De eerstvolgende gelegenheid waar het koor in deze kleding te zien en te horen zal zijn, is tijdens de concertreis die het koor begin september a.s. gaat ondernemen naar Polen. Het koor maakt dan een zesdaagse reis naar de plaats Andrychow in Polen. Met deze stad heeft de gemeente Landgraaf een stedenband. Tijdens deze reis zal het koor concerten verzorgen onder andere in Andrychow en in Krakau. En in de nieuwe kleding zal dit beslist heel mooie plaatjes opleveren. De foto’s (door ons koorlid Hub Golsteijn) geven een impressie van de presentatie.

========================================================================================