Een indrukwekkende concertreis naar Polen

Op 11 september jl. keerde het Landgraafs Mannenkoor terug van een 7-daagse concertreis naar Polen. Een voor de deelnemers indrukwekkende reis. Reisdoel was de stad Andrychow op zo'n zestig km van Krakau, waarmee Landgraaf reeds jaren een stedenband onderhoudt.

Op woensdag 5 september jl. maakte een gezelschap van 109 mensen zich op voor de reis. Het gezelschap werd gecompleteerd door drie medewerkers van Omroep Landgraaf, die van elke dag in Polen een uitgebreid beeldverslag verzorgden (te bekijken via Youtube: Dag1 - Dag2 - Dag3 - Dag4 - Dag5).

Na een overnachting in Dresden (doel van de concertreis is 2015) bereikten we de eindbestemming: het prachtige gelegen hotel Kocierz. Onderweg werd nog een bezoek gebracht aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Een bezoek dat grote indruk maakte op de deelnemers.

Vrijdag werd de Wieliczka-zoutmijn bezocht, een van de oudste zoutmijnen in de wereld. Ook een bezoek aan de stad Krakau mocht natuurlijk niet ontbreken. Zaterdagmiddag werden we door het gemeentebestuur van Andrychow getrakteerd op een uitgebreide lunch, waarna de tijd aanbrak voor een groots concertoptreden van ons koor. Rond vijftienhonderd (!) toeschouwers genoten zichtbaar van een achttiental liederen van uiteenlopende genres en trakteerden ons op een uitbundig applaus.

Ook de zondag was een rijkgevulde dag: samen met het gemengd koor van Zagórnik luisterden we een H. mis op en zongen we samen met dit koor nog diverse liederen. Ook dit optreden werd met een warm applaus ontvangen.

Na een groot afscheidsfeest op zondagavond in het hotel werd op maandag de thuisreis aanvaard. Op dinsdagavond keerde een vermoeid, maar zeer voldaan reisgezelschap terug in Waubach.

Wij kunnen terugzien op een zeer geslaagde en uitstekend georganiseerde concertreis.

(Een uitgebreid verslag vindt u hier)

Hotel Kocierz                                                                                                          Krakau