Dirigent PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jan Reinders
maandag 25 oktober 2010 19:17

Jules Luesink (1976) kwam reeds op jonge leeftijd in contact met muziek. Komende uit een muzikaal gezinĀ begon hij op zevenjarige leeftijd met piano lessen bij Jet Janssen.

Na het behalen van zijn middelbare school aan het Eijkhagen College te Landgraaf, vervolgde Jules zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij schoolmuziek, koordirectie, piano en trombone studeerde. Na het behalen van zijn diploma (juni 2000) werd hij benoemd als muziekdocent aan het Grotius College te Heerlen. Momenteel studeert hij voor HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers.

Jules dirigeerde in het verleden o.a bij Mannenzangvereniging St. Caecilia Gulpen, als interim-dirigent bij het Koninklijk Heerlens Mannenkoor Sint Pancratius en als gast dirigent bij Mannenkoor St. Caecilia Sweijkhuizen. Momenteel is hij dirigent van Gemengde zangvereniging Beekerkoorzang en sinds april 2009 van het Brunssums Mannenkoor. Vanaf 1 januari 2010 is hij dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St.Joseph.

Jules is steeds op zoek naar vernieuwende muziek en manieren om een vereniging te verjongen. Daarbij verliest hij de identiteit van de vereniging niet uit het oog. Hij maakte o.a. cd-opnames met Jan Vayne, Frans Croonenberg en Fanfare Kunst en Vriendschap Partij-Wittem.

Verder treedt hij regelmatig op als gastdirigent bij meerdere harmonie- en fanfare-orkesten en als begeleider bij diverse koren.

Foto Kerstenproductions

Website: www.obakom.eu