Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Nieuwsarchief
Kwaliteitsinjectie voor het LMK PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 18 februari 2017 15:03

Zang- en koorkwaliteit staan bij het Landgraafs Mannenkoor hoog in het vaandel. Het is onze ambitie om ons muzikale niveau voortdurend op een hoger peil te brengen. Door de stevige groei van het aantal zangers gedurende de afgelopen jaren, werd het voor onze muzikale staf echter steeds moeilijker, om voldoende aandacht te besteden aan alle aspecten die moeten zorgen voor verdere kwaliteitsverbetering van het koor. Een tijd geleden heeft het bestuur dan ook het plan opgevat, op zoek te gaan naar verbreding van zijn muzikale staf.

Inmiddels zijn we daarin wonderwel geslaagd. We mogen ons gelukkig prijzen met het aantrekken van de heer Leon Dijkstra, pianist, organist, begeleider, componist en arrangeur en in 2012 winnaar van de prestigieuze "Limburgse koor CD Award".

 

Per 1 februari komt Leon als vaste repetitor en tweede dirigent onze muzikale staf versterken,die daarmee de verantwoordelijkheid voor kwaliteitsverbetering zeker veel beter kan waarmaken.

Met Leon Dijkstra haalt het Landgraafs Mannenkoor een muzikale duizendpoot binnen, die met zijn kwaliteiten het wensenlijstje van het koor prima invult.

Uiteraard heten wij Leon van harte welkom en wensen hem veel plezier en succes bij het waarmaken van onze doelstellingen!

 
Najaarsconcert in de Abdijkerk Rolduc PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 05 november 2016 16:21

Op zaterdag 26 november 2016 verzorgen het Landgraafs Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jules Luesink, en het Vocaal Ensemble Korale uit Aarle-Rixtel, onder leiding van dirigent Hans van Zeeland, een concert in de prachtige abdijkerk van Rolduc.

De 71 zangers van het Landgraafs Mannenkoor en het Vocaal Ensemble Korale zullen u trakteren op een gevarieerd programma. Naast licht operawerk bevat dit met name licht en populair repertoire.

Het Landgraafs Mannenkoor, met zijn warme koorklank, en zijn gewaardeerde gasten uit Noord-Brabant  staan borg voor een bijzonder en hartverwarmend concert. De prachtige muziek en de even prachtige en eeuwenoude omgeving zullen u in een weldadige sfeer dompelen die u het gure novemberweer voor even doen vergeten.

Al met al een heerlijke avond met mogelijk een afsluitend drankje  in  de prachtige entourage van Abdij  Rolduc met het Landgraafs Mannenkoor en het Vocaal Ensemble Korale uit Aarle-Rixtel.

 

Aanvang is om 20.00 uur. Adres: Abdijkerk Rolduc, Heyendallaan 82, Kerkrade.

De entree bedraagt €10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar op de voorverkoopadressen (zie het affiche hiernaast) of op de avond zelf (zolang de voorraad strekt). Reserveren kunt u bij J. Reinders (06 48122910), secretaris van het Landgraafs Mannenkoor.

We hopen van harte u te mogen verwelkomen!

 
Meer dan zingen alleen PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 13 oktober 2016 12:40

Door Jan Reinders

Zondag 9 oktober  liet niet alleen de herfst zich van zijn mooiste kant zien. Ook de 75 (!) deelnemers aan onze jaarlijkse najaarswandeling verschenen in opperbeste  stemming aan de start.  En ze kwamen niet bedrogen uit: een prachtige omgeving, heerlijke soep onderweg (we danken onze Paula en haar kompane, Tiny Elissen) en daarnaast ook anderszins uitstekende zorg voor de inwendige mens  en een gezellige en goed verzorgde maaltijd na de “inspanning”, met alle gelegenheid om onder het genot van een (of meerdere!) drankjes gezellig na te tafelen.

De afstand hoefde voor niemand een drempel te vormen, de deelnemers konden immers ook kiezen voor de 0 KM wandeling (met als risico wellicht een iets hogere drankrekening). Diegenen die zich wel op weg begaven bleken onderweg niet alleen iets tegen de honger te krijgen, maar passeerden ook een heuse stand met overheerlijke streekeigen drankjes. Van passeren (voorbijgaan) was natuurlijk geen sprake.

Het werd een alleszins genoeglijk oponthoud (zie bijgaande foto) en niet in de laatste plaats doordat een van onze zangers zich ontpopte als een volleerd barman (met pet), daarbij uitstekend geassisteerd door zijn wederhelft.

Het Landgraafs Mannenkoor maakt zijn woorden, dat de leden zich ook echt thuis moeten voelen in onze vereniging, weer eens helemaal waar.  Uiteraard is dat de verdienste van alle leden tezamen.  Speciaal ingezet echter heeft zich het organiserend comité. We danken op deze plaats dan ook Ron Robberts, Frans Essers, Harry Regterschot en John Elissen voor de wijze waarop ze een en ander geregeld hebben.

 
5 (!) nieuwe zangers geïnstalleerd PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 11 oktober 2016 12:18

Door Jan Reinders

Donderdag 6 oktober 2016 was voor het Landgraafs Mannenkoor een gedenkwaardige dag: we mochten liefst 5 (!) nieuwe zangers installeren.

Op bijgaande foto verwelkomen we (v.l.n.r.): Jan Post, Dré Op den Kamp, Rob Lemmens, Hans Winthaegen en Sjef Vanderheijden. Naast hen Hans Erfkemper (ledenwerving) en Fred Vondenhoff, die de bijbehorende versierselen uitreikte.