Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Nieuwsarchief
PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 01 juni 2016 00:00

Terugblik op de uitvoering van de “Carmina Burana” van Carl Orff

Door Hans Erfkemper

Na anderhalf jaar vlijtig repeteren waren de mannen van het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph  echt helemaal klaar voor hun ongetwijfeld belangrijkste concert van de laatste jaren, de uitvoering van de “Carmina Burana”. Samen met 6 slagwerkers van het Maastrichts conservatorium, het  gemengd koor “Zanglust” uit Venlo,  het jongerenkoor van het Heerlens Grotiuscollege, de twee pianisten en de drie solisten werden tijdens twee generale repetities de laatste plooien gladgestreken en iedereen had er vertrouwen in.

Op zaterdag 28 mei was het dan eindelijk zover. De uitvoering van de Carmina Burana in de grote RABOzaal van het Parkstad Limburg Theater. Ondanks een toegansprijs van € 22,50 was het vooraf gewenste aantal van 600 kaarten verkocht. De benedenzaal zat vol en het eerste balkon was redelijk gevuld.

De uitvoering van de Carmina Burana zou in totaal een uur duren. Vanaf het eerste “O Fortuna” groeide er onder het publiek steeds meer een gevoel van “wauw, wat is dit een fantastisch gebeuren om bij aanwezig te zijn”. Na het laatste slotakkoord brak er dan ook in de zaal een verdiende  en langdurige orkaan van applaus en gejuich uit.

Na afloop vielen de 176 medewerkers elkaar in de armen van tevreden blijdschap. Het concert was een prestatie van jewelste gebleken. Tijdens de naborrel, maar vooral ook de volgende ochtend tijdens het door onze Vrienden aangeboden “Frühschoppen” bei d’r Joep namen de mannen van ons LMK dan ook graag de complimenten en loftuitingen in ontvangst.

Een concert om nog lang aan terug te denken en van na te genieten. Wie er bij geweest is weet waartoe “d’r Joep” is staat is anno 2016. Wie er niet bij was, weet niet wat ie  gemist heeft!!

Meer foto's vindt u hier (de website van het Gemengd koor Zanglust uit Venlo).

Enkele impressies kunt u vinden op YouTube (hier, hier en hier).

 
Op zoek naar een onvergetelijke ervaring? PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jan Reinders   

Noteer dan alvast in uw agenda: zaterdag 28 mei 2016 - Theater Heerlen

een voorstelling die de kenner doet watertanden:

door

het Landgraafs Mannenkoor

het Venloos Gemengd Koor Zanglust

het Schoolkoor Grotiuscollege Heerlen

de solisten

Carla Maffioletti (sopraan), Rob Meijers (tenor), Bas Kuijlenburg (bariton)

achter de piano

Mariëlle Frijns, Jet Janssen

Slagwerk

Conservatorium Maastricht

 

Het geheel staat onder leiding van

Jules Luesink

De uitvoering wordt voorafgegaan door een aantrekkelijk voorprogramma. Een programma waarin de uitvoerenden u zullen verrassen met bekende en geliefde koorwerken.

Kortom een avond die u niet mag missen!

Kaarten à €22,50 zijn verkrijgbaar bij het Parkstad Limburg Theater Heerlen

Dit concert is financieel mede mogelijk gemaakt door:

Stichting ABELLaurafondsWiertz Foundation KerkradeN+P RecyclingGrafisch Ontwerpbureau 't Swarte Schaep

Pro Lux Interieurbouw - Notariskantoor Van Thoor Fischer - Claassen, Moolenbeek & Partners Bedrijfskundig en Bancair Advies

Stichting Obakom MuziekproductiesBerden Wonen en Mode

 
In memoriam Hub Simons PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jan Reinders   
vrijdag 11 maart 2016 18:19

Op woensdag 9 maart 2016 is onze alom gewaardeerde en geliefde Hub Simons overleden.

Hub meldde zich in 1939 aan als lid van het toenmalige mannenkoor St. Jozef. In de in 2002 verschenen kroniek van ons koor lezen we: “Laat in het jaar 1939 vroeg men Hub Simons (een 14-jarige Waubachse jongen), bij gebrek aan tenoren, de tenorpartij te zingen van "het Kerstliedje van Diamant. Het werd een liedje zonder eind. ………".

Het werd inderdaad een memorabel “liedje”: in 1962 werd Hub benoemd tot voorzitter, een functie die hij bekleed heeft tot 19 mei 1987, een periode van liefst 25 jaar. En Hub is bij ons gebleven tot aan zijn overlijden, een lidmaatschap van ruim 77 (!) jaar. Hub mocht dan ook in 2014 een uniek 75-jarig jubileum vieren, een unicum vooralsnog binnen onze vereniging en binnen het Koninklijk Nederlands Zangersverbond.

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het Landgraafs Mannenkoor werd Hub op 26 maart 1988 benoemd tot erevoorzitter.  De warmte die hij ook als erevoorzitter bleef uitstralen en zijn steeds bezielende woorden tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering raakten iedereen.

Met Hub verliezen we een welhaast unieke persoonlijkheid in onze vereniging. Een man, enkel te typeren in superlatieven. Een voorbeeld voor ons allen.

Hub, we zullen je nooit vergeten.

Hub werd 90 jaar.

Laatst aangepast op donderdag 07 april 2016 16:48
 
Terugblik op het kerstconcert met het Brunssums Mannenkoor (20 dec 2015) PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jan Reinders   
dinsdag 22 december 2015 16:39

Het Kerstconcert van 20 december 2015 van het Brunssums Mannenkoor ligt weer achter ons.

Getuige de reacties die we van de toehoorders ontvingen, mogen we terugblikken op een geweldige avond! In een overigens prachtig vernieuwde Brikke Oave.

Men sprak van een foutloos optreden en van een programma dat klonk als een klok (kerstklok?). Een programma ook, dat uitblonk in evenwichtigheid en waar niets aan toe te voegen was.

Al met al geweldige complimenten voor alle uitvoerenden. Als Landgraafs Mannenkoor zijn we er dan ook trots op om hier deel van te hebben uitgemaakt.

Hulde ook aan beide solisten (Wendy Kokkelkoren en Jan van Hattum) en aan Guido's Ensemble, die het concert zoveel extra's gaven.

Ook hebben wij de beste herinneringen aan de samenwerking met het Brunssums Mannenkoor en met de wijze waarop een en ander tot stand gekomen is, waarbij we onze voortreffelijke inspirator Jules Luesink uiteraard niet vergeten.

Het enthousiasme kwam blijkbaar van beide kanten: de afspraken voor de volgende uitgave zijn al gemaakt!

We kijken er naar uit.

Laatst aangepast op woensdag 17 februari 2016 16:22
 
Kerstconcert Brunssums Mannenkoor (20 dec 2015) PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 16 december 2015 14:50

Op 20 december a.s. verleent het Landgraafs Mannenkoor medewerking aan het Kerstconcert van het Brunssums Mannenkoor.

Het groots opgezette concert vindt plaats in het sfeervolle D'r Brikke-Oave, gelegen aan het Lindeplein te Brunssum.

Op het programma staat een keur van liederen en muzikale intermezzo's die geheel in het teken staan van deze tijd van het jaar.

De deelnemers staan garant voor een avond die uw hart zal verwarmen!

Presentatrice Fabienne Nijsten zal u door het programma leiden.

 

(kaarten zijn helaas niet meer verkrijgbaar).

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 5