Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Nieuwsarchief
5 (!) nieuwe zangers geïnstalleerd PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 11 oktober 2016 12:18

Door Jan Reinders

Donderdag 6 oktober 2016 was voor het Landgraafs Mannenkoor een gedenkwaardige dag: we mochten liefst 5 (!) nieuwe zangers installeren.

Op bijgaande foto verwelkomen we (v.l.n.r.): Jan Post, Dré Op den Kamp, Rob Lemmens, Hans Winthaegen en Sjef Vanderheijden. Naast hen Hans Erfkemper (ledenwerving) en Fred Vondenhoff, die de bijbehorende versierselen uitreikte.

Waar het vandaag de dag voor mannenkoren nogal moeilijk blijkt om nieuwe leden te werven, en zeker om deze te behouden, slaagt het Landgraafs Mannenkoor er ook dit jaar weer in om mannen enthousiast te maken voor de koorzang en voor ons koor! (en er zitten ook nog kandidaten "in de pijplijn"!). Uiteraard mogen we ons verheugen in een uitermate actieve commissie ledenwerving, maar het enthousiaste verhaal dat onze zangers vertellen draagt hier zeker in belangrijke mate toe bij. En niet in de laatste plaats doet dit de sfeer tijdens onze wekelijkse repetitie.

Het doet ons heel veel plezier dat deze nieuwe leden na enkele "kennismakingsweken" nu volwaardig deel uitmaken van onze vriendenclub. We wensen hen minstens evenveel plezier toe en hopen dat het Landgraafs Mannenkoor ook voor hen binnen de kortste keren quasi een tweede natuur wordt.  Tekenend is in ieder geval dat we bij het Landgraafs Mannenkoor de term "kennismakingsweken" inderdaad tussen aanhalingstekens mogen zetten. De meeste nieuwkomers geven namelijk al direct aan dat ze willen blijven!

 
PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 08 augustus 2016 11:45

Koorscholing

Door: Hans Erfkemper

Het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph maakt werk van zijn nieuwe leden en aspirantleden.

Om nieuwkomers een nog betere start te geven bij het LMK, maar zeker ook omdat het koor wil werken aan kwaliteitsverbetering van zijn zang biedt het LMK aan nieuwe leden en aspirantleden een koorscholing aan. De koorscholing wordt verzorgd door dhr. Jan Gooren, docent aan het conservatorium Maastricht, op 8, 15, 22 en 29 september en op 6 en 13 oktober. Telkens vanaf 19.15 uur in het MFC "An d'r Put".

Het LMK kan de koorscholing gratis aanbieden door een financiële gift van "de Vrienden van het LMK St. Joseph". Waarvoor weer eens een keer een hartelijk woord van dank op zijn plaats is.

 
PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 01 juni 2016 00:00

Terugblik op de uitvoering van de “Carmina Burana” van Carl Orff

Door Hans Erfkemper

Na anderhalf jaar vlijtig repeteren waren de mannen van het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph  echt helemaal klaar voor hun ongetwijfeld belangrijkste concert van de laatste jaren, de uitvoering van de “Carmina Burana”. Samen met 6 slagwerkers van het Maastrichts conservatorium, het  gemengd koor “Zanglust” uit Venlo,  het jongerenkoor van het Heerlens Grotiuscollege, de twee pianisten en de drie solisten werden tijdens twee generale repetities de laatste plooien gladgestreken en iedereen had er vertrouwen in.