Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Nieuwsarchief
Rock anthems concert PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 14 januari 2018 18:08

Rock Anthems concert 20 januari 2018 in het Wijngrachttheater in Kerkrade. Rock-klassiekers uit de jaren 60 en 70 in een uniek jasje komen tijdens dit concert voorbij.

Tijdens deze avond geniet je van een unieke samenwerking tussen een fanfare, diverse koren en een echte rockband. Dat betekent ruim 100 mensen op één podium! Klassiekers als Stairway to Heaven, Nights in White Satin en Smoke on the Water worden ten gehore gebracht, zoals je ze nog nooit eerder gehoord hebt.

Fanfare Harpe Davids uit Brunssum, onder leiding van Ron Daelemans, gaat de muzikale samenwerking aan met het Brunssums Mannenkoor, het Landgraafs Mannenkoor en het Grotiuskoor. De mannenkoren staan onder leiding van Jules Luesink en het Grotiuskoor staat onder leiding van Patrick Vaessens. Maar in dit rock-geheel mag een echte rockband natuurlijk niet ontbreken, daarom zal rockband Uplift de rock-toon zetten in deze samensmelting van verschillende muziekdisciplines. Het wordt een samenwerking tussen jong en oud, en een concert dat je zeker niet wilt missen! De presentatie tijdens deze avond wordt verzorgd door de Limburgse singer-songwriter en presentatrice Dyanne Sleijpen.

Aanvang van het concert is 20.00 uur. Kaarten kosten 12,50 en zijn verkrijgbaar bij het theater in Kerkrade. Of via www.plt.nl. Bezoek ook de website van de Harpe Davids; www.harpedavidsbrunssum.net

 
Ervaringen van een nieuw lid PDF Afdrukken E-mailadres

Ik ben sinds mei 2016 zanger bij het LMK/st Joseph. Aanvankelijk was ik huiverig om lid te worden want mannenkoren hebben een oubollig en stoffig imago. Welnu, ik kan je verzekeren dat dit bij het LMK zeker niet het geval is. Het LMK heeft een jonge dirigent en het repertoire is bijdetijds. Het feit dat ik geen noten kan lezen was een reden te meer om te twijfelen over mijn lidmaatschap. Snel bleek dat dit geen enkele belemmering hoeft te zijn. Door de aanwijzingen van de medezangers had ik het zingen van bladmuziek binnen 4 repetities onder knie. Wat het lid worden van het LMK voor mij gemakkelijk maakte is het feit dat het LMK géén kerkkoor (meer) is. Het koor verzorgt uitsluitend op uitnodiging eucharistievieringen. Voor mij is het een eer als ik met het koor een afscheidsceremonie of begrafenis zing. Er staan zo’n 20 kerkliederen op ons repertoire. De andere ongeveer 50 liederen zijn eigentijds en modern. Er zijn volksliederen‚ stukken uit opera/operette en moderne musicals. Op dit moment studeren wij stukken in voor het concert "Rock Anthem" in het Parkstad Limburg Theater op 20 januari 2018 met o.a. A Hard Days Night (Beatles)‚ The Longest Time (Billy Joel) en Anthem (uit Chess).

Ik zou het leuk vinden als je onze openbare repetitie bezoekt; misschien dat dit jou(als je man bent tenminste)over de drempel helpt om ook zanger van het LMK te worden.

Tot dan!

 
Open Repetitie Avond PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 12 september 2017 11:45

Op donderdag 21 september 2017 houdt het Landgraafs Mannenkoor een open repetitieavond. Het doel hiervan is om mannen uit Landgraaf en omgeving kennis te laten maken met het zingen in een mannenkoor.

Veelal heerst bij mannen de opvatting dat men niet kan zingen of dat voor het zingen in een koor een speciale opleiding is vereist. Uit ervaring blijkt dat het belangrijkste is om een keer de eerste stap durven zetten. Daarna wordt men vanzelf enthousiast. Het leren lezen van muzieknoten vormt geen probleem. Dit gaat min of meer vanzelf, te meer daar nieuwe leden van het koor geheel gratis stemvorming en koorscholing ontvangen. Het repertoire van het Landgraafs Mannenkoor is heel breed.

Wij nodigen alle geïnteresseerde mannen uit om deze avond bij te wonen. Je mag ook je partner meebrengen, want die wil misschien ook graag kennismaken met een koor waar jij wellicht lid van wordt. En als je een broer, neef, vriend, kennis of buurman hebt, die ook van zingen houdt, dan vraag je hem om ook met je mee te gaan.

D’r Joep van Waubach, al langer dan 90 jaar een van de toonaangevende mannenkoren in Limburg, is een vriendenclub waar niet alleen goed gezongen wordt maar ook samen (met of zonder  partners) gefeest, gewandeld, gefietst en gereisd wordt.

Wat, waar en wanneer?
Donderdag 21 september 2017.

Locatie: Grote zaal van het MFC An d’r Put,

Past. Scheepersstraat 3 te Waubach.

Binnenlopen: vanaf 18.45 uur.
Start: 19:15 uur
Afsluiting: 21.30 uur

 
Voorjaarsklanken in Lauradorp! PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 30 april 2017 13:14

Op zaterdag 20 mei trakteren drie Landgraafse verenigingen u op een rijk palet aan voorjaarsklanken.

Zangvereniging Vriendenkring St. Rochus, het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph en fanfare Eendracht uit Nieuwenhagerheide halen alles uit de kast om u een onvergetelijke voorjaarsavond te bezorgen.

Het Concert is tot stand gekomen op basis van een unieke samenwerking tussen de uitvoerende verenigingen. Het belooft een heerlijke muzikale avond te worden in hartje Lauradorp.

Tijdens de pauze en uiteraard na afloop is er ruime gelegenheid tot naborrelen in het tegenover de kerk gelegen gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul.

Aanvang 20:00u

Plaats: Heilige Theresia en Don Bosco kerk te Lauradorp-Landgraaf

 

Er wordt geen entree geheven. Een vrije gave wordt door ons allen zeer op prijs gesteld.

We hopen van harte u te mogen verwelkomen!

 

Voorjaarsklanken

Op zaterdag 20 mei trakteren drie Landgraafse verenigingen u op een rijk palet aan voorjaarsklanken.

Zangvereniging Vriendenkring St. Rochus, het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph en fanfare Eendracht uit Nieuwenhagerheide halen alles uit de kast om u een onvergetelijke voorjaarsavond te bezorgen.

Het Concert is tot stand gekomen op basis van een unieke samenwerking tussen de uitvoerende verenigingen. Het belooft een heerlijke muzikale avond te worden in hartje Lauradorp.

Tijdens de pauze en uiteraard na afloop is er ruime gelegenheid tot naborrelen in het tegenover de kerk gelegen gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul.

Aanvang 20:00u plaats: Heilige Theresia en Don Bosco kerk te Lauradorp-Landgraaf

Er wordt geen entree geheven. Een vrije gave wordt door ons allen zeer op prijs gesteld.

We hopen van harte u te mogen verwelkomen!

 

 
Limburg Zingt! PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 30 april 2017 12:32

Heerlijke moederdag-avond met drie gerenommeerde Limburgse koren

Op 14 mei trakteren het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph, Gemengd koor Crescendo uit Doenrade en Mannenkoor St. Caecilia uit Sweykhuizen u op een bijzonder gevarieerd programma. Een programma dat nog verder wordt verlevendigd door enkele  jonge instrumentalisten, die voor een extra afwisselende noot zorgen.

Koren en solisten bieden u een breed scala aan muziek, van meer klassiek tot hedendaags populair werk. Laat u verrassen door het programma en de wijze waarop drie bekende Limburgse koren deze muziek tot leven brengen. Na deze avond zal uw oordeel over koormuziek zeker een ander zijn!

Het concert vindt plaats in de Limburgzaal van Parkstad Limburg Theater Heerlen.

Aanvang is om 19:30.


Kaarten voor dit concert zijn al naargelang de rang verkrijgbaar voor 11, 13 resp. 16 Euro.

Ze kunnen besteld worden bij onze voorzitter, Fred Vondenhoff (telefonisch via 06 510 576 42 of per email via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Uiteraard kunnen kaarten ook rechtstreeks gereserveerd worden bij de kassa van het theater (telefonisch via 045 5716607 of via de website  www.plt.nl)

Het Landgraafs Mannenkoor zou verguld zijn met uw belangstelling.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 5