Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Nieuwsarchief
Rabo Clubkas Campagne PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 25 april 2018 00:00

 

Rabobank Clubkas Campagne van start op 8 mei

Ook dit jaar doet het Landgraafs Mannenkoor weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne.
De Rabobank Clubkas Campagne is een initiatief van Rabobank waarmee de Rabobank het plaatselijke verenigingsleven
een financiële steun in de rug wil geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Leden en klanten van de Rabobank kunnen vanaf dinsdag 8 mei t/m woensdag 23 mei hun stem uitbrengen op een vereniging uit Parkstad.
Via hun stem brengen ze geld in het laadje van hun favoriete vereniging. Elke stem heeft een waarde van €5,-.

Klanten van de Rabobank kunnen 3 stemmen uitbrengen en leden van de Rabobank 5. Er kunnen maximaal twee stemmen op eenzelfde vereniging worden uitgebracht. Dit betekent dat u ook een of meer stemmen kunt uitbrengen op een andere vereniging.

Uiteraard zouden wij het op prijs stellen wanneer de eerste twee stemmen naar onze vereniging gaan.
Hoe meer stemmen op het Landgraafs Mannenkoor, hoe meer u ons koor financieel steunt!

Dat uw stem veel betekent moge blijken uit het feit dat wij vorig jaar een bedrag van liefst €980 ontvingen.

We zouden het op prijs stellen wanneer u uw “reststemmen” gunt aan onze vrienden van fanfare Eendracht uit Nieuwenhagerheide.

Leden krijgen aan het begin van de stemperiode een schriftelijke of digitale oproep om hun stemmen uit te brengen.
Klanten ontvangen hun stemcode digitaal als hun e-mailadres bij de bank bekend is.
Als dat niet het geval is kunnen zij hun code opvragen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 045-5334000.

Codes worden eenmalig verstrekt, één of twee dagen voor de start van de campagne op 10 mei.
De stemmen kunnen digitaal worden uitgebracht via een stemmodule.

Mag het Landgraafs Mannenkoor weer op uw steun rekenen?

 
PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 februari 2018 20:35

Don Kozakkenkoor Serge Jaroff naar Landgraaf

Op zondag 22 april 2018 ontvangt het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph het beroemde Don Kozakkenkoor Serge Jaroff, dat onder leiding staat van Wanja Hlibka. Met dit koor heeft het LMK in het verleden al diverse keren samengewerkt.

Het originele Don Kozakkenkoor Serge Jaroff  was in de periode 1921-1979 waarschijnlijk het beroemdste kozakkenkoor ter wereld. Na een pauze van ongeveer twaalf jaar staat het koor sedert 1981 opnieuw op de planken, nu onder leiding van Wanja Hlibka, voorheen de jongste solist bij Serge Jaroff. Met onverminderde populariteit treden zij op in de grote concertzalen en kathedralen in Europa en sinds 2007 zelfs tot in het Verre Oosten. Het is opmerkelijk dat het koor in alle landen en vreemde culturen wordt ontvangen met dezelfde euforie en enthousiasme, wat opnieuw bevestigt dat muziek mensen kan verbinden, zelfs als de taal niet door iedereen wordt begrepen. De manier waarop de liederen worden geïnterpreteerd, evenals de vocale mogelijkheden van de zangers, die zonder uitzondering als solisten optreden, zijn ook een garantie dat de typische sonische kenmerken van dit koor behouden blijven. Het zestigjarige artistieke werk van Serge Jaroff wordt hiermee op een authentieke en onnavolgbare manier voortgezet. Sinds 2001 voert Wanja Hlibka de wettelijk beschermde naam Don Kozakkenkoor Serge Jaroff ®.

Het concert  vindt plaats in de kerk van Nieuwenhagen (Landgraaf) gelegen aan de Heigank.

Aanvang 15:00 uur.

Entree: voorverkoop €20,- Kassa €22,50

Voorverkoopadressen:

Expert Landgraaf, Korte Hovenstraat 5  Landgraaf

Kantoorboekhandel Funcken, Hoofdstraat 71  Landgraaf

 
Rock anthems concert PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 14 januari 2018 18:08

Rock Anthems concert 20 januari 2018 in het Wijngrachttheater in Kerkrade. Rock-klassiekers uit de jaren 60 en 70 in een uniek jasje komen tijdens dit concert voorbij.

Tijdens deze avond geniet je van een unieke samenwerking tussen een fanfare, diverse koren en een echte rockband. Dat betekent ruim 100 mensen op één podium! Klassiekers als Stairway to Heaven, Nights in White Satin en Smoke on the Water worden ten gehore gebracht, zoals je ze nog nooit eerder gehoord hebt.

Fanfare Harpe Davids uit Brunssum, onder leiding van Ron Daelemans, gaat de muzikale samenwerking aan met het Brunssums Mannenkoor, het Landgraafs Mannenkoor en het Grotiuskoor. De mannenkoren staan onder leiding van Jules Luesink en het Grotiuskoor staat onder leiding van Patrick Vaessens. Maar in dit rock-geheel mag een echte rockband natuurlijk niet ontbreken, daarom zal rockband Uplift de rock-toon zetten in deze samensmelting van verschillende muziekdisciplines. Het wordt een samenwerking tussen jong en oud, en een concert dat je zeker niet wilt missen! De presentatie tijdens deze avond wordt verzorgd door de Limburgse singer-songwriter en presentatrice Dyanne Sleijpen.

Aanvang van het concert is 20.00 uur. Kaarten kosten 12,50 en zijn verkrijgbaar bij het theater in Kerkrade. Of via www.plt.nl. Bezoek ook de website van de Harpe Davids; www.harpedavidsbrunssum.net

 
Ervaringen van een nieuw lid PDF Afdrukken E-mailadres

Ik ben sinds mei 2016 zanger bij het LMK/st Joseph. Aanvankelijk was ik huiverig om lid te worden want mannenkoren hebben een oubollig en stoffig imago. Welnu, ik kan je verzekeren dat dit bij het LMK zeker niet het geval is. Het LMK heeft een jonge dirigent en het repertoire is bijdetijds. Het feit dat ik geen noten kan lezen was een reden te meer om te twijfelen over mijn lidmaatschap. Snel bleek dat dit geen enkele belemmering hoeft te zijn. Door de aanwijzingen van de medezangers had ik het zingen van bladmuziek binnen 4 repetities onder knie. Wat het lid worden van het LMK voor mij gemakkelijk maakte is het feit dat het LMK géén kerkkoor (meer) is. Het koor verzorgt uitsluitend op uitnodiging eucharistievieringen. Voor mij is het een eer als ik met het koor een afscheidsceremonie of begrafenis zing. Er staan zo’n 20 kerkliederen op ons repertoire. De andere ongeveer 50 liederen zijn eigentijds en modern. Er zijn volksliederen‚ stukken uit opera/operette en moderne musicals. Op dit moment studeren wij stukken in voor het concert "Rock Anthem" in het Parkstad Limburg Theater op 20 januari 2018 met o.a. A Hard Days Night (Beatles)‚ The Longest Time (Billy Joel) en Anthem (uit Chess).

Ik zou het leuk vinden als je onze openbare repetitie bezoekt; misschien dat dit jou(als je man bent tenminste)over de drempel helpt om ook zanger van het LMK te worden.

Tot dan!

 
Open Repetitie Avond PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 12 september 2017 11:45

Op donderdag 21 september 2017 houdt het Landgraafs Mannenkoor een open repetitieavond. Het doel hiervan is om mannen uit Landgraaf en omgeving kennis te laten maken met het zingen in een mannenkoor.

Veelal heerst bij mannen de opvatting dat men niet kan zingen of dat voor het zingen in een koor een speciale opleiding is vereist. Uit ervaring blijkt dat het belangrijkste is om een keer de eerste stap durven zetten. Daarna wordt men vanzelf enthousiast. Het leren lezen van muzieknoten vormt geen probleem. Dit gaat min of meer vanzelf, te meer daar nieuwe leden van het koor geheel gratis stemvorming en koorscholing ontvangen. Het repertoire van het Landgraafs Mannenkoor is heel breed.

Wij nodigen alle geïnteresseerde mannen uit om deze avond bij te wonen. Je mag ook je partner meebrengen, want die wil misschien ook graag kennismaken met een koor waar jij wellicht lid van wordt. En als je een broer, neef, vriend, kennis of buurman hebt, die ook van zingen houdt, dan vraag je hem om ook met je mee te gaan.

D’r Joep van Waubach, al langer dan 90 jaar een van de toonaangevende mannenkoren in Limburg, is een vriendenclub waar niet alleen goed gezongen wordt maar ook samen (met of zonder  partners) gefeest, gewandeld, gefietst en gereisd wordt.

Wat, waar en wanneer?
Donderdag 21 september 2017.

Locatie: Grote zaal van het MFC An d’r Put,

Past. Scheepersstraat 3 te Waubach.

Binnenlopen: vanaf 18.45 uur.
Start: 19:15 uur
Afsluiting: 21.30 uur

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 5